3. ročník Plánské 11 vyběhal 24 tisíc Kč pro Šmudlinu

28.8.2022 jsme se opět sešli na Plánském koupališti a zahájili již 3.ročník charitativního běhu pod názvem Plánská 11. Připraveny jsme měli celkem 4 disciplíny. Zahájili jsme jako tradičně canicrossem, kde v 9h nám vyběhlo celkem 23 běžců se svými psy a opravdu se bylo na co dívat. Běžci i se svými čtyřnohými parťáky předvedli skvělé výkony a i na tak náročné trase si to opravdu užili.

V 9:15 se nám rozběhli dětské soutěže, kde si děti vyzkoušeli překážkovou dráhu. Bylo krásné vidět, jak někteří rodiče prožívají výkony svých ratolestí více, jak děti. Od 10h se na trať vydali běžci, chodci, pro které byla připravena zkrácená verze závodní trasy. I některé maminky s kočárkem se vydali na trasu a za svoji odvahu si vysloužili medaili za účast.

Okolo 10:50 se konala již tradiční rozcvička, která zvedla tepovou frekvenci na vyšší stupeň. Úderem 11h odstartoval hlavní závod a okolo 60 běžců doslova vtrhlo na trať. Závod byl sice náročný, ale všichni hrdinové nám doběhli do cíle. Po vyhlášení vítězů nám proběhla již dnes legendární tombola, na kterou se těšila většina návštěvníků. Vše dopadlo na 1 a kolem 14h jsme vyhlásili konec akce.

Všem sponzorům jsme velice vděční. Zejména městu Plané a Plánským službám, které nám připravili areál. Výtěžek z akce putoval pro Šmudlinu a částka činila 24070 Kč. Závodů se účastnilo 112 závodníků, což je nový účastnický rekord. Děkujeme všem, kteří se na této akci podíleli.

Za Rozběháme Tachovsko ambasador Honza Danko.