ROZBĚHÁME NERATOVICE - Jak to všechno začalo

Po závodech Winter Run, kde jsem viděla pohromadě bandu: Rozběháme Česko, které už jsem byla členem, jsem si řekla, že by vlastně mohlo být fajn mít běžeckou skupinu. Podívala jsem se na stránky a zjistila, že hledají někoho z Mělnicka… Říkám si, to je kousek, snad to nebude problém. Mělo to podmínku, musela jsem zavolat Johnymu. Jasně to je maličkost. Dušička ve mně byla fakt malá, ale zavolala jsem. Suprově jsem pokecala s člověkem co to má s během stejně jako já. Slovo dalo slovo a Rozběháme Neratovice, bylo na světě. Přidala jsem těch pár lidí, co jsem ve městě znala, dala to na inzertní stránky a vyhlásila první výběh pro začátečníky. Lidi přišli. Nebylo jich moc, ale byli tam. Já byla nervózní. Ale ten pocit potom byl vážně super. Párkrát jsme se sešli, ale začalo jaro a korona. Takže každý běhal sám a já se bála, že to snad nikdy neskončí a že se to nerozeběhne. Když už se běhat mohlo tak já si doma zlomila malíček….

Tenkrát mi to bylo líto a byla jsem z toho smutná, ale v tu dobu se mi sama nabídla Péťa Navarová, že by udělala nějaké výběhy, aby to ve skupině začalo žít. Já jí to nikdy nezapomenu. Díky ní se skupina začala dávat dohromady a mě bylo líto, že nemůžu vyběhnout taky. Jezdila jsem se tedy dívat, aspoň na kole J. Vím, že to všechno takhle mělo být a že se to mělo stát. Z Péti se stala moje nejbližší kamarádka. Běh nás spojil dohromady a já když jsem byla už v pohodě a mohla jsem běhat, tak jsem jí poprosila, aby byla ambassadorkou stejně jako já. Protože bez ní by skupina prostě nebyla. Nebylo by to ono. Bylo to nejlepší rozhodnutí, protože mám vedle sebe stejně bláznivou holku, jako jsem já sama. Zažili jsme spolu spoustu super akcí: posezení v hospůdkách, letní kino, barevné léto, olympijský víceboj, běh pro světlušku…

Dokonce se nám podařila pro Péti syna vyhrát týmová výzva měst po republice. Ty lidičky kolem nás jak do toho šláply, běhaly, chodily, dělaly maximum pro to, aby výhra byla naše! Dokonce jsme se i tajně složily, aby měla Péťa a její rodina radost.

To že běh spojuje, jsem věděla. Mám kolem sebe díky běhu spoustu pozitivních lidí, kteří nemyslí jen na sebe, ale i na druhé. Ale to, že mi dá běh spřízněnou duši, jsem prostě nevěděla. A to vše jen díky tomu, že jsem se tenkrát nebála zvednout telefon. Udělala velký krok do neznáma a založila Rozběháme Neratovice.
Díky Johny za důvěru a možnost to pořádně rozběhat!

Za Rozběháme Neratovice ambasadorka Pája