Z bahenního mistroství světa v canicrossu 2023

O víkendu 28.-29.10. 2023 proběhlo mistroství světa v canicrossu v německé vesnici Leipa. Jedná se o sport, který v České republice nabírá na popularitě i díky našim canicrossovým ambasadorům, kterých se zúčastnilo hned 5.

Na start bahnité, 4.2km trasy se v sobotu a v neděli postavil plzeňský rodák Jan Bielik, který se svou fenkou Skittles doběhl na 6. místě v kategorii canicross Elite rychlostí 21 kilometrů za hodinu. Nadějná 13. letá juniorka Julie Kunštová si s fenkou Májou doběhla pro 15. místo v kategorii canicross Cadets a odváží si cenné zkušenosti. Bramborovou medaili, se ztrátou pouze 27 vteřin, v kategorii canicross Master si odváží Michal Kozel se psem Eskymo. Stříbrnou medaili v kategorii bike-jöring, tedy jízda na kole se psem, která je též součástí tohoto mistroství světa, získala zkušená Pavla Hníčková s fenkou Maceškou. Ve stejné kategorii si odváží 31. místo Adéla Škrvnová se svojí fenkou Malibu, která v součtu zaostala pouze 2 minuty od vítězky! 

Třešničkou na dortu je zlatá medaile z prestižních canicrossových štafet, kterou vyběhal Honza Bielik s českými reprezentanty Ondrou Svěchotou a Michalem Poledníkem. Český tým si odváží celkem 28 medailí a opět ukázal, že patří mezi světovou špičku v tomto psím sportu.
Autoři fotek: Pavlína Suchánková, Canicross TJ Sokol Maxičky a archiv závodníků